Wednesday, October 12, 2011

jangan lupa pandang depan !

hye... lamenya tak update blog ny. rindu.. hehe..bz cikit skang ny.. kelas memang penuh je. tapi ok la... go with the flow.. sem ny byk benda yg aq hadapi.. tapi nanty aku ade mase aku update ye.. 

imcik syg bz arini... hidup ny happy sangat. thanx allah,. semoga selama lama nya.... amin.. doakan ye korang... walaupun ny la yang aq ingin kan sampai bile2...

i.s: kita kawan sampai bile2 nak x?

i.d: watpe. buang masa je..

i.s: hehehe...

i.d: abistu ape?

i.s: nk ape...

i.d: nak sampai bile2 la... selamanya...
     awk?

i.s: nak sampai saya mati...

^_^

thanx sayang... heart on u my dear...

Sunday, September 18, 2011

new life , new sem .



hye bloggers. lame tak update. arini ari ahad = maksudnya aku da nak alik melaka. cuti jap je. sem ny sem 4 aku    di UITM melaka. taking degree. insyaallah. 

ok. now, aku nak cite tempat tinggal aku yg baru. under kolej yayasan melaka. thnx 4 everytg. sem ny jgk act aku da bukak buku baru dlm hidup aku. ok for now gtg. 


Thursday, August 25, 2011

cinta gula gula tapi tak manis~


title macam tak boleh blah kan... tapi aku de satu cite ny.. korang leh amek sebagai iktibar... 

sorang laki ny kawan ngan sorang girl ny.. nak tau bape lama?? 6 tahun woo.. sebelum girl ny masuk baelajar lagi kat satu universiti swasta kat pahang.. swasta ke? hehe.. then, yang aku tahu laki ny memang sayang gile kat girl tu.. untung la kan.. tapi.. girl ny aku pun tak paham la... 

banyak gak pengorbanan laky ny kat girl ny.. satu aritu laky ny nak jumpa parents girl ny la.. tapi girl ny ckp " nanty dia abis blaja dye bawa jumpe mak ayah dye.."

6tahun berlalu, abis belaja girl ny.. ah... time girl ny practical.. kat KL taw.. laky ny sanggup datang KL untuk tolong girl ny amek gambar bangunan yang tinggitiggi tuh... see... dengan takde lesen n rotax... tegar laky tu g KL.. 

bile girl ny da dapat keje sebagai P.A. kat syarikat swasta.. tak sampai 3 bulan , tibe girl ny cakap.. kita kawan je... 

KAWAN JE.....



ape perasaan korang... tak kesah la laki ke girl.. memang sakit atyla.. sasau pun ade....

pape je girl tu... laky tu cakap lebeh baik cakap awalawal kite kawsan.. huhu... 

think about it....

Monday, August 22, 2011

ramadan datang lagi~ part II




ape kabar sume. eh lamenya aku tak update. idea xdela. tp banyak story mory. hehe. aku bersyukur dengan nikmat ramadan yang aku dapat pada tahun ny. aku dapat solat terawih ngan orang yg beriman. amin..

aku keje kat econsave, banyak gak yang aku tahu tentang dunia ny. semua ragam manusia ade..
pelik gak rase kadangkadang tau. wee... yang paling penting aku baru 19tahun dorng ingatkan.. budakbudak yang nak usya aku sume nya bawah aku..

lastlast nak dekat benti asenya, aq sayang econsave la.. hahaha..... tak boleh blah kan statement.. but what i noe now i`m happy... happy... thanks allah...



ok.babai. naty update lg. nak lipat baju.=)

Sunday, August 14, 2011

ramadan datang lagi~ part 1

sesungguhnya ALLAH amat menyayangi umatnye...


salam.lamenye xupdate... buzy sangat.. lately ny, banyak yang saya belajar dan dapat. cuticuti ny saya menghabiskan masa keje kat econsave.. department NON FOOD... hehe.. seronok.. dapat ramai kawan...


tapi arini saya tak dapat nak cite panjang lebar.. saya xsihat cikit... naty saya sambung k.. salam... 

Wednesday, June 22, 2011

kembara mahkota johor

salam && hello...

kalau korang nak tau hari ini penutupan tuk kembara mahkota johor... aku memang tak lepaskan peluang ny.... nak jumpe sultan n sultanah.. plus anakanak dye... 

memang pengalaman yang sangat berharga... bukan sume orang dapat taw... dapat salam dengan sultan n sultanah... mesra sangat... mesra rakyat... 


ny before sultan sampai... hampir 3 jam aku dan adik aku tunggu taw... setia punye pasal.. hehe...
pastu kitorang amek la gambar.. sikit je... ayat tipu t... hehe...

tara.......

sultan johor tersayang~

actually ny suku dari orang yang datang kat kembara tu..


adik aku... 

sila abaikan gambar ny.


okla.. ny adelah aktiviti aku arini... n lau nak maklumat tentang kembara mahkota johor kilk sini

kerabat sultan johor bersama krew2 mahkota johor~


i'm proud to be johorian n muorian~!

Friday, June 17, 2011

terima kasih allah

salam && hello..


17JUNE2011


tarikh ny memang sinonim dengan hidup aku. segalanya bermula pada 17 hb. pandai allah menyusun nya.


okla. sebenarnya pada tarikh tersebut result sem 3 kuar. ohh. memang tak la. hati kate kononkonon nk nekad bukak result 20hb after final malaysian derivatives. at last aku bukak jugak. first impression aku. ohh. alhamdulilah kod FMI lulus. tapiiiiii. aku agak kecewa sikit. macam btukar ganti result sem lepas ngn sem ny. pas baton kot. xpela. de 3 sem lagi. aku JANJI nak buat yg terbaik.


thank allah. thank my parents and also all my dearest friend.





Thursday, June 16, 2011

rindu kebahagiaan

salam && hello..

curently mood sekarang saya diserang selesema. huhu. hate. xdela tak suke sgt tapi susah asyik sok sek je dari td. 



Monday, June 13, 2011

hazama juara AF9

salam && hello...





morning.. semalam saya menangguhkan untuk balik ke melaka because of nak tgk af final... hehe... dasyatkan.... =))

okla... saya nak g tau yang hazama juara af 9... tahniah hazama .... saya da agak dah yang hazama juara.... ade gak org ckp juara dirancang.... saya tak sokong pun.... memang suara hazama sedap sejak dye blm masuk af lg.... tyme tu af 4... af prelude tw.... sory cikit.... 

lau nak di "compare"  kan ngn fina... o.m.g...... sakit telinga ny... nak kene adjust telinga pulak coz kuat sgt dye menjerit... opssss......

ok la.... bye... nk balik melaka dh.... 

tempat kedua : lena 
tempat ketige: fina
tempat keempat: azri 

nota kaki: doakan saya final utk shortkos ny... tq ~!!!

Saturday, June 11, 2011

tambahan untuk disana

 salam && hello....


pada petang sabtu ny, aku nak share sesuatu utk readers....






Selawat Al-Tib    (    صلواة   الطب     )

Hikmat untuk menjaga kesihatan dan terang hati, amalannya ialah dibaca pada tiap-tiap lepas Solat fardu sebanyak sebelas kali. Kalau dapat, mula-mula amal hendaklah berpuasa satu hari (Khas untuk anak-anak yang masih belajar)





اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلىَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ طِبِّ القُلُوبِ
وَدَوَائِهَا وَعَافِيَةِ الْأبَدَانِ وَشِفَا ئِهاَ وَنُورِ
الْأَبْصَارِ وَضِيَائِهاَبِحَقِّ عَظَمَةِ ذَاتِكَ بِرَحمَتِكَ
ياَأَرحَمَ الرَّحِمِيْنَ 


duludulu mase aku sekolah agama, ustazah aku ari-ari suruh kitorang bace n hafal....


pastu sampai satu mase tu, sorangsorang kene jadi lead bacaanbacaan selawat....


rindunya... love that moment.... =)

Friday, June 10, 2011

ade orang terjatuh la..

salam && hello...


lame gak aku tak hupdate belog ny... tak tau la nape?


nanty sy upload gmbar bebanyak ok...


LOL...   
interprem sat... =))

nota kaki: sapesape yang boring ...jom join de club... haha

Wednesday, June 1, 2011

ramah tamah~

salam && helloo...

hari ny saya tibetibe je de mood hupdate... hehe... act, location peristiwa ny happen mase saya pg umah kawan mak saya... de majlis akikah utk anak dye... comel taw... tapi comel saya lagi la... hehe...

location: tangkak
pada: 28hb Mei 2011
jam: 3pm

cite mcm ny... datangdatang sume orang ngah berkumpul kat luar.... sedare-mare diorang je yang ade.... 
ruperupenya, kawan office mak saya, cumeeee   mak saya je yang datang... =))

sampai je saya n mak saya, ktorang disajikan ngan makanan yang sedia ada..... sedaaapppp..... ade puding ,y fevret...... utk pengetahuan, semua lauk2 n nasi, mak kepadakawan maksaya masak sendiri....  tabikkk springgg la makcik.... sedaappp sangat....

ok... tyme ktorang ngah makan tu ade la macam 2- 3 orang budakbudak ngah tengok t.v.....
sorang budak ny tegurtegur kitorang... macam da lame kenal je... adik ny memang terbaik la.... cite punye cite, rupenya lagi sorng tu adik dye, adik yang sebaya ngn dye... kembar... memang kelaka tyme tu... hahaha

adik darjah bape?                       darjah 2...
yang ny pulak darjah bape?         darjah 2 


mulemule ingat budak ny tak paham soalan... rupenya ktorang yang tak paham jawapan....
hahaha

KEMBAR LA...!!!

mulemule malu...

si adik kembar wat perangai dye





macammacam aksi dah... smpai saya kena cakap okla stop ea... kakak nak balik dah ny... hehehe
tp memag best la adikadik kembar ny....


nota kaki: sesekali ikut jalanjalan ny, bak kate pepatah melayu: jauh perjalanan luas permandagan~






gila novel~

salam && hello


ever been mine~
always..


mesti pelik kan.. act, sekarang ny saya da ter addicted ngan novel.. tup tup pulak... banyakkk   cite kat t.v sekarang adaptasi dri novel...


da lama sangat tak bace novel... bile shortkos ny rase bosan melanda... tambah pulak dak dak umah sume ngah nak menambah aktiviti jugak.. pegi library pinjam novel.. weee....







kys-nora elena

okla.... sekarang ny da episod 8 if not mistaken... rugi lau korang tak tengok tau.....

nota kaki: petang ny jogging lagi... =)





Saturday, May 28, 2011

berat tak korang?

salam  && hello...


malammalam jalan singgah blog...=)   akhirnya aku terpikir betul gak ape yang penulis blog tu cakap..... kadangkadang kite blogwalking ,loading dye lambat.... tension x?? hehe....


ok.. kite boleh je nak senangkan or dalam kata lain cepat loading lau kite bukak blog dyeorang......
klik kat cini...


ny hasil berat blog saya..



#
 Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1kikincastle.blogspot.com/92.68 KB2.12 seconds0.02 seconds



sooooo..... ringanringankan lah blog anda... hehe....

Monday, May 23, 2011

hepy tau.... tapi.....


salam && hello


jarang tau nak cite pasal mcm ny.. tapi pasal ape ek.. hari ini balik kelas je.. act. lepas beli barang dapur kat tesco melaka.. sampai je rumah.. rehatrehat jap.. on laptop.. online.. hehe.. tibetibe teringat nak call office rumah sewe... settle dah...


skang ny ngah layan lagu siti nurhaliza-diari hatimu... macam tau tau je aty aq ny... huhu...=(((


tak tau la cite sedih or gembira...


tutt.. tutt.. tutt... 


ade org bagi mesej tau... dupdapdupdap gk la... coz name yg kuar. ialah dye...
aq pun reply macam biasa... pelik tau.... aq xpaham perasaan aq ny.... 
aq ngantak sengaja nye mesej la si dye tu.... ex boyfie taw.... huhu....


mesej punya mesej dye kat MP @ MAHKOTA PARADE...  tau tak... aq pegi jumpe dye... really???




aq pun tak paham... sangat2 tak paham....


cinta? maybe coz rindu kot.. haha.... tak boleh blah cik ekin... lame gk jumpe dye... jalanjalan macam tawaf dah...


tapi aq pk dye as freinds je... aq take it as simple..... aq epy jugak la.... da lame xjumpe kott...
tp aq taknak !! mule megharap... n tak mungkin kot....



p/s: banyak tempat pegi : m.p , jusco, jalanjalan melaka., lepak tepi river cruise, macam tak pecaye lah....
ya allah tuhan ku, berilah aq kekuatan atas semua ny...





Wednesday, May 11, 2011

cuti yang berguna.



salam && helloo...

korang nak tau tak arini baru la saya start cuti sem tuk my degree... tapi, saya harus pulang ke melaka semula pada ari isnin tak pun selasa... hehe... intersesi bermula ari isnin tau, tapi saya dengan tegarnye nak balik ari selasa.. ari selasa gk... hehe....

ok, entry yg mngade... abaikan je... wee...... lately ny saya epy tau.... n ade gak terasa isau.... isau sebab ramai tegur saya da kurus n cekung la n sewaktu dengannya... waaaaaaaa......

kawan-kawan macam ne nk naik badan ny,.... plis saya nak naik badan....=((((





Saturday, April 23, 2011

best ke hazama?

assalamualaikum... saya nak share cikit tentang apa yang berlaku arini kat konsert akademi fantasia 9..... hazama telah dimasukkan or diserapkan..... yeah3x....

kt sini saya ade letak video tentang hazama.... enjoy k....






video


saya memang da minat kat hazama n support kat hazama since af prelude af4 lagi... hehehe... dgr suara dye trus terpikat ... hehe... hazama truskan usaha n kerjaya anda.... go go chaiyok ~


Thursday, April 21, 2011

belajar currency~best taw

assalamualaikum.. selamat tengah hari... arini akibat terlampau risau terbit lah entry ny....
hehehe..... ohhh tidak!.... time running too fast.... 1st paper akan tiba pada tarikh 27 hb ye.... sangat dekat dah... tambah tolak bahagi campur.... 6 hari je tinggal ..... uwaaaaaaaaaaaaaa......


tolong abaikan orang yang beremosi kat atas tuh... emo cikit.... subjek ny bukan saya tak suke tapi susah nak melekat dalam otak.. nape ek? dulu dulu belajar accounting information system (AIS) theory jugak,.... blh je saya skor A+ ....



tapi subjek financial market institution ny macam can't go la..... memang scary......... tak tau nak cakap mcm ne.... huhu... belajar pasal currency , roles of BNM = bank negara malaysia..... tapi dalam soalan past year mcm lain dari ape yang kite blajar.... macam ne? huhu.....





doakan saya k..... saya nk dpt kan 3.00 keatas..........=)))

Tuesday, April 19, 2011

kutuk ciptaan tuhan?

assalamualaikum... hye.. hari ini, saat ni. mcm lagu medicine plak... (tgh on air skg..) hehe...petang yang xtau nak wat ape... huhu.... sekarang ny musim exam n now study week...

actually , de sorang mamat ny ... since lepas balik dari OPKIM PERDANA (OPERASI KHIDMAT MASYARAKAT) memang dye classmate aq tp kls lg satu la... selalu gabung kelas ngn dorang..... satu ari tu dye tegur aq bcoz of my nose... hidung ok!! mule2 ok la lagi... lame2 da xblh blaah.... said that my nose is besar n wat so ever... N i said SO WATTT!! KUTUK LA CIPTAAN TUHAN... aq terima je... Ko yang nak kumpul amal jariah kan.... ok fine... SAKIT aty TAU X........

NOTE... THATS ALL FOR TODAY...tq!~

Sunday, April 17, 2011

blog die tinggi backlink...check it out~!

cara mudah dapat backlink sebanyak 6,103,515,625 !
salam. nampak menarik tak topik kali ni. saya dapat kan entry ny dari ima...


Langkah-langkah nya adalah seperti inh ye.

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Korang hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


My Big Family & Friends
ABC Milo
Mat Din: orang paling terkenal, hehe..
MSR @ Blogger
tengku nizam
Miss Shizu
Myself V3 & me
Blog Hanz
BeMie's World
Farah Shafiqah
MOK & Sons
Cik OShin a.k.a Yah
EimaruSi|ence™


1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. korang hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.


PERATURAN!!!
1. Sebelum korang meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi mcm nie...

1. My Big Family & Friends

2. ABCMILO

3. matdin (orang paling terkenal hehe…)

4. MSR @Blogger

5. tengku nizam

6. mizz shizu

7. Myself V3 Me &

8. Blog Hanz

9. BeMie's WoRLd

10. Farah Shafiqah

11. Mok&Sons

12. josrevalution2011

13. Cik OShin a.k.a Yah


14. EimaruSi|ence™

15.blog korang

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafik yang banyak... Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kiter... lagi tinggi ranking kiter kat google..

puas aty saya~

assalamualaikum..arini 17 bulan april.. genapla saya sehari kat umah tercinta ku...whoa... ok.. let move to the actual intention me write this entry...

saya puas.. puas tgk tv...hehe... tengok AF tengok segala cite yang ada kat siaran tv..

tadi pagi saya pegi jogging ngn mak saya... gaya idup sihat kan.... abis saya pusing satu tanjung emas kat muar tu... hehe.....






ok la... next time saya storystory lagi k... bye... kamsamida....=)))

Thursday, April 7, 2011

jangan tak tau plak....




assalamualaikum... sory lame x update... tp ade ke yang datang jenguk... sila la dtg ke blog saya... tq ye...

first of all, byk benda yang saya nak share ngn korang tapiiii xsempat....

saya tengah banyak date ngan buku.....

huhu... saya abis je final saya akan update semuanya.... promise...

ok la time to sleep ... its already near to 2 am...

salam sayang..

Monday, March 21, 2011

sayang saya tak ?




lau suka ngn entry ny tinggalkan link korang kat comment...
nanty saya jejak n singgah blog korang ...!! tq...

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI:: blogger ikut negeri kelahiran~

klik sini <<<<<>


hye.. assalam.... this time, saya nak join segmen dari blog BEN ASHAARI...

sangat menarik...

okla jom ikut saya.....

*
*
*

sila ceritakan latar belakang anda

nama diberi nurashikin binti ishak. sudah hampir 23 tahun berada di atas dunia. saya memang

anak jati johor. mak ayah memang asal johor. nenek moyang pun. hehe..

anak JATI JOHOR tau....

anak sulong dalam keluarga.

profession anda sekarang?

saya masih belajo kat uitm bandaraya melaka. amek bisnes in finance. tapi mase diploma aq

amek diploma in accounting information system. dak akaun la duludulu. hehe. skang ni as

finance student. semua segala bagai tentang saham, offshore, aq kaji. seronok beb.. !!

blog favorite anda....kenapa?

setiap kali saya online. saya akan blog sorang pempuan ny. saje nak tau perkembangan dye.

dan saya sangat suke bace blog yang simple care dorang tulis entry. sempoisempoi je. rase

mcm dekat je ngan dorang. silent readers je.

blog yang anda xsuke masuk... kenapa?

takde rasanya... sebab saya memang suke baca blog... lau menarik saya akan follow !!

hehehe

impian anda terhadap blog anda?

saya nak ramai follower. dan pada masa yang same blog saya banyak info dan menarik haty saya dan si pembaca. amin...=))

Monday, March 14, 2011

update baru...


assalam.... hye korang... rindunya kat umah... huhu
ok la sebelum terlebih emosi.... i'll proceed....

actually banyak bendabenda yang nak tulis tau...
terlampau banyak....

tapi takpela...




first: : 20hb march ade dinner kat hotel equatorial...
my class and class 3a handled this event...
wahh...!!
macam tak caya jew...
our koordinator give her trust to us....
thnx madam....


tapi. at the same time i have a bunch of work to do...
o.m.g......





but i'll try to make it simple....

hari ni at morning i already know about my turn for the 2nd speech for english class....

:
:
:


i got number 12...
yes... 12... thats mean i will be the first person for the 2nd group....
huhu...

actually , 1 grup consist of 11 person...
see.... i become the first person on 2nd day.....
mum help me...
sadly,, i can't go back home....
untill

study week which is 16hb april....

sick of miss.....

okla... tu je la wat mase ny... my beloved bed is waiting me...
hahaha....

p/s : sory la if my english is broken... i still in learning process...
tq u'all


Saturday, February 26, 2011

boyfren kick me !!

as salam
arini saya byk menghujani bumi ini... sy not in mood lah..
tp tak bermakna saya takde mood nak menulis..
hehe.. ok la saya nak gitau kat uolls yg arini saya pg ke >> tasik ayer keroh...
memang best coz saya telah mencuba benda baru... " bekayak"

ekceli, saya nak merelease kan tensen ny... huhu....
banyak benda yg saya pikirkan.. tapi tu sume tak bermakne saya kena give up kn2 ?





baiklah.....
syikin........................

:
:
:
:
:

mulai saat ini buat aje ape yang awak nak buat....





CONFIDENT ! ! !



so kat sini nk selitkan muhasabah diri.....
u
all
take it
as a note
or
guidance
for

:
:
:
:
US !!!

conclusion nye, takde kene mngene pun ngn boyfren... sory u oll....
next time....
bye... taking care...
-ilya-




P/S: BANYAK ASSIG MENANTI .. CHOW DULU... =p


Sunday, February 13, 2011

admire him !!

salam. hye sume readers. truskan support korang. okla. intro tuk tajuk memang nampak mcm gedik.but its the truth.saya da fall in love with 2 guys ny.

first is nazim othman. lakonan dye memang mantap dan he deserve it. then, his background pun totally superb. pandai, respect others, and johorian but b4 this he stayed at perak.. nvrmind. its ok jgk.


ny la nazim~

ok, for the second one is nashrin my star lg. dye ny sbb lagu lagu dye memang sedap merangkap suara nye sedap n lemak berkerim. terpikat dengar suara dye. and de satu lagu duet ngn wana pun best korang.


okla.sebelum melalut ngn hormatnye saya akhiri dengan wasalam.

p/s: hope dapat bakal suami ciri ciri mcm them. gedix. piss off~



Friday, February 11, 2011

shawl raye cine

salam semua... kaifa haluka/haluki....

arini tibetibe satu benda yang memorable tau....thnx to mira....a.k.a roomate@ coursemate....

tibe je bagi.... tekejut akk... hope mira di murahkan rezki dunia akhirat.... what i said to her.....








Monday, January 31, 2011

hujan oh hujan~

salam sume..... ujan xbenti benti la.... takut je banjir... eh. jap tempat sy xnek air la.... alhamdulilah... tapi sy simpati jugak la... cz de kawan kawan saya umah dorang da nek air.... huhu

ok. ekceli, cuti mid-sem baru jew stat... ye ek ? dari ari jumaat lg saya da cuti.. jgn jelessss... hehe....
=)

yg besnye. saya , adik a.k.a aini n bf die da plan smthg... kami pegi meronggeng... abis satu ari tu ktorang jalan jalan bandar melaka... walopun sy blaja kt mlka tapi x g jalan pun... .........tipu tipu tipu.... juz xpegi jonker je... sejak last year..... hehehe.....

haha.... dorg sampai dalam kul 4pm mcm tu... opsss..... sblum telupa ingatan.... b4 that sy g jalan lg.... mmg x la kan.... jalan lg sy niyh.... mas kawan saya tetibe text sy sewaktu sy tgh khusyuk mengemas barang barang nak balik kampung....

beeppp....

mas : ekin ko sorang kat umah ek...

sy : yup, nape mas....

mas: jom jalan jalan nak...??

sy : hehehe... nak pg mane je ?
mas : xtau la....=p

sy : ok . xpe.... blh jgk nk kua tp bp kul 3pm kite balik k...

mas : ok set !~

so, sy pun bejalan jalan la ngn mas.... nk tawu kitorang wat pe..??

sampai sampai je ktorang MAKAN.... cz lapar sgt2....
ktorg g karoke... dua dua kaki karok plak... layan je la.......

pastu, xtvt sy ngn kapel td.... g tgk wayang.... hehehe... cite HAQ... bes ? sy bg 3 bintang jew.... not so bad la... n not so good.... hehehe

then ktorang pun g la tujuan utama plan ktorang iaitu JONKER WALK....
sampai sampai je walk at there la sampai penat kaki ny... hehehe
tapi ENJOYYY.....

last skli ktorang makan la... lapar sbb tenaga da abis ka jonker walk.... hehehe.....
pastu terus x mlencong pulang ke rumah tersayang.....

thank cz give ride 4 us.....!!








p/s: syoknya jalan jalan~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...